Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
35 min.
Klaar in:
65 min.

Hou je ook niet zo van die droge cakes, maak dan deze heerlijke natte fluweeltaart. De cake is vochtiger dan normale cake en het boterglazuur maakt het helemaal af! Deze taart is zeer geliefd in onze familie. Leuk om tijdens een vakantie te maken!


Ingrediënten:

  • 285 gr cakemeel
  • 1 pakje chocolade kloppudding
  • 2 eetlepels cacaopoeder (ongezoet)
  • 1 theelepel zout
  • 115 gr zachte boter
  • 300 gr suiker
  • 2 eieren
  • 235 ml karnemelk
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 175°C. Vet twee taartvormen van ong. 23 cm in en bestrooi deze met wat bloem. Pak een kom, en zeef daarin het cakemeel, chocolade kloppuddingmix, cacaopoeder en zout, en meng goed door elkaar.

2Pak een grote kom, en mix met een elektrische mixer 115 gr boter en 300 gr suiker samen tot een romig beslag; Klop de eieren er één voor één door en mix ong. 1 minuut tot het beslag iets gaat schuimen. Klop geleidelijk het bloemmengsel erdoor en wissel af met de karnemelk. Meng een theelepel vanille-extract en de rode kleurstof erdoor tot het beslag een gelijkmatige kleur heeft gekregen. Pak een kom, en roer de baksoda en de azijn samen; schenk dit voorzichtig bij het beslag en meng het er voorzichtig door. Giet het beslag in de ingevette taartvormen.

3Bak in de voorverwarmde oven totdat een breinaald ingestoken in het midden van de taart er schoon uitkomt of met wat vochtige kruimels, ongeveer 30 minuten. Laat de taart volledig afkoelen voordat je het glazuur toevoegt.

4Doe, om het glazuur te maken, de bloem in een steelpan, en klop geleidelijk de melk door de bloem met een garde, steeds 2 eetlepels per keer. Breng het mengsel aan de kook op middellaag vuur, blijf voortdurend kloppen tot de saus dik en glad is geworden, en laat het dan volledig afkoelen. Mix 200 gr suiker en 225 gr zachte boter met een elektrische mixer in een kom samen tot het een luchtig beslag is geworden, ongeveer 1 minuut. Voeg geleidelijk het gekoelde melkmengsel toe en voeg ook 1 theelepel vanille-extract toe. Klop het glazuur luchtig en smeerbaar, 1 tot 2 minuten.

Opbrengst:

12 broodjes