Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
60 min.
Klaar in:
90 min.

Het geweldige aan dit recept is dat iedereen het kan eten, omdat het geen vlees, melkproducten of gluten bevat. Het smaakt fantastisch! Iedereen lust het!


Ingrediënten:

  • 2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 350g diepvries suikermaïskorrels, ontdooid
  • 250ml water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 175g fijngesneden selderij
  • 125g rode ui, in blokjes

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 220 C / gasovenstand 7. Leg de zoete aardappels op de bakplaat, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met zout en peper. Roer om zodat alles goed bedekt is met olie en rooster in de voorverwarmde oven tot de aardappels goudkleurig en zacht zijn, in ongeveer 15 tot 20 minuten. Draai regelmatig om zodat ze gelijkmatig garen.

2Houd een mok vol maïskorrels apart en doe de rest in een blender en pureer met het water tot een glad geheel, zet apart.

3Verhit de resterende 1 eetlepel olijfolie in een grote steelpan op middelhoog vuur. Voeg de selderij, ui en sjalot bij. Roerbak tot de ui zachter is, ongeveer 5 minuten. Roer de tomatenpuree en de tijmblaadjes erdoor; bak nog 1 minuut. Schenk de groentebouillon erbij, en voeg de maïs-puree, laurierblad, zout en blokjes aardappel toe. Breng aan de kook op middelhoog vuur, zet dan het vuur iets lager, doe de deksel op de pan en laat sudderen tot de aardappel gaar is, 25 tot 35 minuten.

4Zodra de aardappel zacht is, haal het eruit en gooi het laurierblad weg. Roer de apart gehouden maïskorrels, zoete aardappel en fijngehakte peterselie erdoor. Laat weer zachtjes koken en breng op smaak met zout en peper alvorens te serveren.

Opbrengst:

10 broodjes