Voorbereiding:
15 min.
Klaar in:
15 min.

Als je van chocoladeijs houdt dan zul je van dit recept dat doet denken aan een bevroren mousse, smullen. Het recept bevat rauwe eieren. Er wordt geadviseerd dat zwangere vrouwen, kleine kinderen en ouderen beter geen rauwe eieren kunnen eten.


Ingrediënten:

  • 125 gr suiker
  • 5 el cacaopoeder van goede kwaliteit
  • 3 eierdooiers, geklopt
  • 600 ml (slag)room (probeer room te vinden met een zo hoog mogelijk vetgehalte, bij voorkeur 40%)
  • 50 gr pure chocola, fijngeraspt

Bereidingswijze:

1Roer de suiker en cacao door elkaar in een grote kom. Voeg de eierdooiers toe en meng door elkaar met een mixer. Voeg beetje bij beetje de room toe, ondertussen goed blijven roeren. Laat het mengsel in de koelkast opstijven.

2Terwijl het roommengsel in de koelkast staat, rasp je de chocola met behulp van een keukenmachine of keukenrasp heel fijn. Roer dit door het roommengsel heen en maak er vervolgens ijs van met behulp van een elektrische ijsmaakmachine.

Opbrengst:

8 broodjes