Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
40 min.

Thaise curry smaakt het lekkerst met een zelfgemaakte currypasta. Je maakt met dit recept iets meer currypasta, dus je kunt naast deze curry met vis ook nog een curry met kip of garnalen maken. De currypasta blijft tenminste 1 week goed in de koelkast.


Ingrediënten:

  • 1 eetlepel zwarte peperkorrels
  • 3 gedroogde rode chilipepers
  • 2 verse rode chilipepers
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels fijngesneden gemberwortel
  • 1 stengel citroengras, in stukken
  • schil van 1 kaffir limoen (of van 1/2 gewone limoen)
  • 1 theelepel fijngesneden verse kurkuma
  • 1 theelepel garnalenpasta

Bereidingswijze:

1Currypasta: Maal de peperkorrels fijn in een vijzel. Voeg alle ingrediënten voor de currypasta toe aan de kom van een keukenmachine en maal fijn. Je kunt de pasta nog verder fijnmalen met een staafmixer.

2Curry: Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3Verwarm de kokosmelk in een steelpannetje, maar laat het niet koken.

4Verhit de olijfolie in een wok en roerbak 2 eetlepels currypasta ong. 3 minuten. Voeg de warme kokosmelk toe, en los de suiker en zout erin op. Breng aan de kook, voeg de vis, limoenblaadjes en stukjes rode chilipeper toe, en laat 3-5 minuten zachtjes sudderen tot de vis gaar is. Roer af en toe voorzichtig door de wok.

5Serveer met de witte rijst.

Opbrengst:

4 broodjes