Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
25 min.

Dit is een eenvoudige, maar heerlijke manier om kip te bereiden. Olijfolie van goede kwaliteit en royale hoeveelheden zout en peper zorgen ervoor dat de smakelijke kipfilet krokant is van buiten en sappig van binnen.


Ingrediënten:

  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 4 kipfilets
  • 2 theelepels zeezout
  • snufje versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

1Verwarm de gril van de oven voor en zet een ovenrek ongeveer 15 cm van de warmtebron. Wrijf iedere kipfilet in met olijfolie en bestrooi vervolgens beide kanten met zout en peper. Leg de kip in een braadpan.

2Braad de kip in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten, draai de kipfilet vervolgens om. Ga door met roosteren tot de kip niet meer roze is vanbinnen, ongeveer 10 minuten meer. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet 74 graden C aangeven. Haal de kip uit de oven en laat het vlees 5 minuten rusten voor het serveren.

Opbrengst:

4 broodjes