Voorbereiding:
25 min.
Bereiding:
60 min.
Klaar in:
85 min.

Dit is een heerlijk dessert om te eten tijdens Rosj Hasjana (joods nieuwjaar).


Ingrediënten:

  • 500 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • snufje zout
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 120 ml plantaardige olie
  • 200 gram suiker

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet een ovenschaal in.

2Doe de bloem, bakpoeder, baksoda, zout, kruidnagel, nootmuskaat en kaneel in een kom en meng alles goed. Roer in een aparte grote kom de plantaardige olie, 200 gram suiker en honing, voeg de eieren een voor een toe, meng ieder ei goed door het beslag voor je een nieuw ei toevoegt. Voeg het bloemmengsel toe, afgewisseld met de koffie, in verschillende toevoegingen. Meng, indien gewenst, de geraspte appel erdoor .

3Doe het beslag in de ingevette ovenschaal en strooi de walnoten erover. Bak in de voorverwarmde oven totdat de cake terugveert als deze lichtjes wordt ingedrukt met een vinger, ongeveer 1 uur. Laat de cake afkoelen tot hij warm is, ongeveer 15 minuten.

4Smelt in een kleine steelpan de boter en voeg 135 gram suiker en de sinaasappelsap toe en klop tot de suiker is opgelost. Breng het mengsel aan de kook en haal van het vuur, blijf kloppen. Giet het glazuur over de warme cake.

Opbrengst:

12 broodjes