Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
75 min.
Klaar in:
95 min.

Een wat fraaier opgemaakt gerecht dan de gebruikelijke stoofpot van knolgroenten. Naar smaak kunt u de pastinaak vervangen door meer koolraap.


Ingrediënten:

  • 1,6 liter kippenbouillon
  • 1,4 kg bloemige aardappels, geschild en in blokjes
  • 700 gr koolraap, geschild en in blokjes
  • 600 gr pastinaak, geschild en in blokjes
  • 8 teentje knoflook

Bereidingswijze:

1Kippenbouillon, aardappel, koolraap, pastinaak, knoflook, laurierblad en tijm in een grote pan aan de kook brengen. Het vuur lager zetten en de pan gedeeltelijk sluiten. De groenten in ong. 30 minuten heel gaar koken en vervolgens afgieten. (Of bewaren voor een ander gebruik.)

2De groenten overscheppen in een grote kom. 125 gr boter toevoegen. Met een elektrische mixer tot een grove puree malen. Op smaak brengen met zout en peper en de groenten overscheppen in een met boter ingevette ovenschaal.

3In een grote, zware koekenpan op een matig hoog vuur de resterende 50 gr boter smelten. Ui toevoegen en deze in ong. 5 minuten bruin sauteren. Het vuur matig laag zetten en de ui in ong. 15 minuten zacht en goudbruin sauteren. Op smaak brengen met zout en peper. Ui over de gepureerde groenten verdelen.

4De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. In een open schaal 25 minuten bakken, tot de groenten warm zijn en de bovenkant krokant wordt.

Opbrengst:

9 broodjes