Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
17 min.
Klaar in:
27 min.

Koolhydraatarm, glutenvrij brood met weinig tot geen suiker. Het kan! Het brood wordt gemaakt van eieren, roomkaas en bakpoeder. Low carb, Paleo. Als ze vers uit de oven komen zijn de broodjes heerlijk licht en luchtig. Als je ze een dag bewaart in een plastic zak worden ze wat ‘elastischer’ en hebben ze meer de structuur van brood. De broodjes zullen rijzen en ook weer inzakken tijdens het bakken, maar ze lopen niet uit (enigzsins afhankelijk van hoe lang je de eiwitten klopt). Bekijk ook de video van dit recept!


Ingrediënten:

  • 2 eetlepels roomkaas
  • 2 eieren, gesplitst
  • 1/4 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 150°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.

2Doe de roomkaas in een magnetronbestendige schaal en verwarm in intervallen van 10 sec, tot het zacht is, in ongeveer 30 sec totaal. Laat afkoelen tot kamertemperatuur, ongeveer 5 minuten. Mix dan de eidooiers erdoor.

3Doe de eiwitten met bakpoeder in een glazen, metalen of keramieken schaal. Klop de eiwitten helemaal stijf (stijve pieken).

4Schep het eidooiermengsel voorzichtig door het stijfgeslagen eiwit tot het net gemengd is en geel van kleur.

5Schep het mengsel in rondjes van 10 cm doorsnee op de bakplaat, strijk uitstekende pieken glad met de achterkant van een lepel.

6Bak 17-20 minuten in de voorverwarmde oven tot de broodjes goudbruin zijn.

Opbrengst:

8 broodjes