Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
120 min.
Klaar in:
130 min.

Dit is een oud recept voor konijnstoofpot. Mijn gezin is er dol op. Konijn heeft een laag vetgehalte en kan soms wat droog zijn, dus is het een perfecte combinatie met kokosroom. Je moet het vlees zachtjes stoven tot het vlees van het bot afvalt. Serveer met rijst.


Ingrediënten:

  • 60 ml olie om in te bakken
  • 1 kg konijn, schoongemaakt en in stukken gesneden
  • 1 grote ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 1 rode paprika, in reepjes

Bereidingswijze:

1Verhit olie in een wok op middelhoog vuur. Bak hierin de stukken konijn tot ze bruin zijn. Leg ze in een grotere (soep)pan. Doe de ui, knoflook, groene paprika, rode paprika en chilipeper in de wok. Roerbak dit tot de ui doorzichtig is. Voeg het groentemengsel dan toe aan de grote (soep)pan.

2Voeg de tomaat, kippenbouillon, zout en peper toe aan de pan en breng aan de kook. Laat ongeveer 2 uur zachtjes sudderen op middellaag vuur. Haal met een schuimspaan de stukken konijn uit de pan en houd warm. Zet het vuur hoger en laat koken tot het vocht tot de helft is gereduceerd.

3Leg de stukken konijn weer in de pan en roer de kokosroom erdoor. Blijf roeren en opwarmen tot alles goed warm is.

Opbrengst:

4 broodjes