Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
30 min.

Kort geroosterde pompoen, rode ui, courgette en limabonen worden extra lekker en zoet dankzij een sinaasappelglazuur met kardemom. U serveert ze met een schepje crème fraîche. Knapperig brood past hier uitstekend bij.


Ingrediënten:

  • 2 rode uien
  • 1 pompoen van ca. 750 g, geschild en in blokjes van 1 1/2 cm
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 courgette, in schijfjes van 1 cm
  • 4 takjes tijm
  • 6 kardemompeulen

Bereidingswijze:

1De oven voorverwarmen op 230°C/gasstand 9. Schuif een grote, diepe bakplaat (of braadslee) in de oven. Elke ui in 8 partjes snijden. Pompoen en ui in een kom scheppen en 1 1/2 eetlepel olie, zout en peper toevoegen. Met een grote lepel of met de hand omscheppen.

2Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de groenten hier enkellaags over. 10 minuten roosteren. Intussen de courgette in de kom doen en tijm en resterende olie toevoegen. Goed omscheppen.

3De kardemompeulen in een vijzel of met een deegroller kneuzen. De zaadjes eruit nemen en deze in vijzel of kruidenmolen redelijk fijn malen. In een kommetje kardemome vermengen met suiker, sinaasappelsap en azijn. De half geroosterde groenten op de bakplaat omscheppen en courgette en bonen toevoegen. Het glazuur over de groenten schenken en nogmaals 10 minuten roosteren tot de groenten gaar zijn en licht gekleurd.

4De groenten uit de oven nemen en in een voorverwarmde schaal of op borden scheppen. Vlak voor serveren een lepel crème fraîche erover scheppen.

Opbrengst:

4 broodjes