Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
50 min.

Mijn eigen recept. Een elegant gerecht. Het is niet zwaar en de porties zijn relatief klein. Varkensvlees schnitzels worden in de pan aangebraden en geserveerd met asperges, snijbonen en champignons in een heerlijke Masala wijn saus.


Ingrediënten:

  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 1 pastinaak
  • plantaardige olie
  • snufje bloem
  • zout en peper naar smaak
  • 6 asperges

Bereidingswijze:

1Zorg ervoor dat de schnitzels zijn ontdaan van alle pezen en bewaar ze in de koelkast totdat ze klaar zijn voor gebruik. Schil de pastinaak en rasp zeer fijn. Dep met keukenpapier om het overtollige water op te nemen.

2Verhit genoeg plantaardige olie in een pan en wanneer het de juiste temperatuur heeft, frituur je de pastinaak tot deze krokant is. Laat uitlekken op keukenpapier en doe in een kom totdat je ze nodig hebt. Dit kan ’s ochtends al gedaan worden.

3Als je klaar bent om te koken, bedek je de schnitzels heel licht met bloem gemengd met zout en peper en zet apart. Trim de uiteinden van de asperges, snijd de bonen diagonaal en snijd de champignons in 3 of 4 stukjes elk (houd de stengel intact als je kan). Zet apart.

4Dit alles is vrij snel klaar, Dus zorg dat je je voorverwarmde borden klaar hebt. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag met een beetje boter en olijfolie op een medium tot hoge temperatuur. Voeg de schnitzels toe en schroei snel dicht, draai dan het vuur laag.

5Op hetzelfde moment, verwarm je nog een koekenpan met een beetje olijfolie en bak de champignons, asperges en bonen. Bak zowel de groenten en de schnitzels langzaam. Eenmaal klaar, zet de groenten op een zeer laag vuur om warm te houden. Leg de schnitzels op een snijplank en laat ze een minuut rusten.

6Snijd de schnitzels in 3 stukken per portie en houd warm onder aluminiumfolie. Doe alle eventueel resterende sap terug in de pan en giet er een royale scheut marsala wijn bij. Voeg kruiden toe en laat koken (pas op dat het niet allemaal verdampt). Voeg een klontje boter toe.

7Houd je voorverwarmde borden bij de hand, leg er eerst de bonen op, dan het vlees, en leg de champignons en asperges aan de zijkant. Sprenkel de saus erover en leg er de pastinaak op.

Opbrengst:

2 broodjes