Voorbereiding:
45 min.
Bereiding:
55 min.
Klaar in:
100 min.

Cake pops, een nieuwe trend en een leuke variant van een traditioneel cheesecakerecept. Deze leuke lolly’s zullen indruk maken op je familie en vrienden. Leuk voor een verjaardagsfeest of als traktatie, neergelegd op een mooie schaal. Bekijk ook de video van dit recept!


Ingrediënten:

  • 675 gr roomkaas, op kamertemperatuur
  • 150 gr suiker
  • 75 ml zure room
  • 3 eetlepels witte bloem
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/4 theelepel zout

Bereidingswijze:

1De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.

2Klop de roomkaas en de suiker in een grote kom tot een gladde massa. Meng de zure room erdoor en meng goed, waarbij je de zijkanten van de kom er steeds bijschraapt. Voeg de bloem, vanille en zout toe en meng. Voeg de eieren een voor een toe, goed mengen voordat je elk volgend ei toevoegt. Giet het mengsel in een springvorm (23 cm).

3Bak in de voorverwarmde oven gedurende 50 minuten of totdat de randen van de taart goudgeel worden. Laat afkoelen op een rooster gedurende 1 uur, daarna in de koelkast gedruende 3 uur of ’s nachts.

4Gebruik een mini-ijs schep om ronde ballen van de cheesecake te maken. Rol ze tot 4 cm ballen en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk een stokje in elke cheesecakebal. Plaats de schaal in de diepvries tot ze hard zijn, ongeveer 30 minuten.

5Smelt de witte chocolade. Dompel elke cheesecake lolly in de gesmolten chocolade. Dan in een van de bakjes met andere bedeklaagjes. Plaats op vetvrij papier tot de buitenkant hard is. Bewaar in de koelkast totdat ze klaar zijn om te serveren. Overgebleven lolly’s bewaren in de koelkast.

Opbrengst:

24 broodjes