Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
30 min.

Verfrissend zoet, zuur en scherp; dit recept is ongelooflijk eenvoudig en een enorme verandering op standaard cranberrysaus. De smaak van cranberry’s vermengd zich verrukkelijk met peer, honing en citroen. En het vriest nog goed in ook!


Ingrediënten:

  • 125 ml water
  • 100 gr basterdsuiker
  • 2 peren, geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes
  • 350 gr verse of diepvriescranberry’s
  • 350 gr honing
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 1 tl fijngeraspte citroenschil

Bereidingswijze:

1In een middelgrote sauspan op matig hoog vuur water en suiker aan de kook brengen. Peer erdoor roeren en het vuur middelhoog zetten. Onder frequente roeren 3 minuten laten koken, vervolgens cranberry’s en honing erdoor roeren. Laten koken tot de cranberry’s openbarsten en de saus licht indikt (ong. 5 minuten).

2Van het vuur halen en citroensap en citroenrasp erdoor roeren. Tot kamertemperatuur laten afkoelen. Afgesloten in de koelkast bewaren (maximaal een week).

Opbrengst:

10 broodjes