Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
120 min.
Klaar in:
140 min.

Lamstajine is heerlijk warm en elegant gekruid. Dit is een eenvoudige tajine recept dat je doordeweek kunt maken, of voor gasten. Als je geen tajine hebt, gebruik dan een vuurvaste schaal en het eindresultaat zal even heerlijk zijn!


Ingrediënten:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kg lam (schouder), in stukken gesneden
  • 3 uien, gehakt
  • 5 tomaten, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden

Bereidingswijze:

1Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Voeg het lamsvlees en de uien toe en bak een paar minuten. Roer de tomaten, knoflook, kerrie en paprikapoeder erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Meng goed, voeg 500 ml water toe en laat gedurende 75 minuten sudderen. Roer de koriander erdoor en kook gedurende nog eens 15 minuten.

2Voeg tot slot de creme fraiche toe en serveer direct.

Opbrengst:

6 broodjes