Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
05 min.
Klaar in:
35 min.

Dit is zonder enige twijfel het allerlekkerste chocolademousse recept dat ik ooit heb gemaakt. Probeer het zelf een keer en je weet dat het waar is!


Ingrediënten:

  • 250 gr pure chocola, in stukjes gehakt
  • 50 gr witte marshmallows
  • 4 eieren, dooier en eiwit gescheiden
  • 225 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
  • 1 druppeltje pepermunt-extract

Bereidingswijze:

1Doe de chocola in een magnetronbestendige schaal en laat het volledig smelten in de magnetron. Roer af en toe totdat de chocola mooi glad is. Doe de marshmallows bij de hete chocola en roer net zo lang totdat ze volledig gesmolten zijn. Zet weg.

2Klop het eiwit van twee eieren luchtig en stijf. Klop de room stijf (als je het bakje omkeert dan blijft de slagroom zitten). Als het chocolademengsel iets is afgekoeld, roer dan de eierdooiers erdoor. Schep het opgeklopte eiwit en de slagroom er voorzichtig doorheen. Roer het pepermunt-extract erdoor en laat 2-3 uur in de koelkast staan voordat je het serveert.

Opbrengst:

4 broodjes