Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
210 min.
Klaar in:
220 min.

Dit recept voor de broodbakmachine is gebaseerd op het klassieke recept voor Butterzopf, of boterbrood, uit Zwitserland. Hoewel niet gevlochten zoals het origineel, smaakt het nog steeds geweldig met boter en jam. Dit recept heeft echte roomboter nodig – geen margarine of een mengsel.


Ingrediënten:

  • 1 middelgroot ei
  • 115 gr boter, in blokjes
  • 300 ml melk
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel suiker
  • 500 gr tarwebloem
  • 2 theelepels gedroogd bakkersgist

Bereidingswijze:

1Voeg de ingrediënten om het brood maker in de aangegeven volgorde (of de volgorde aanbevolen door de handleiding van de machine) samen. Stel de broodbakmachine in op een Franse medium korst (dit is een drievoudig rijzen-instelling). Als je broodbakmachine niet over deze instelling beschikt kun je de witbrood instelling gebruiken. Voor de broodafmeting, gebruik je 1 kg of 750 gr.

2Als de broodmachine klaar is, haal je het brood eruit.

Opbrengst:

5 broodjes