Voorbereiding:
05 min.
Klaar in:
05 min.

Een eenvoudige salade! Perfect met gegrild vlees of bij de BBQ. Tomaten, basilicum, zeezout en een goede balsamico azijn zorgen ervoor dat deze salade smaakt als de zomer. Ter variatie, kun je de extra vergine olijfolie met knoflookolie vervangen.


Ingrediënten:

  • 4 rijpe tomaten
  • handvol basilicumblaadjes, opgerold en in dunne plakjes gesneden
  • een snufje zeezout
  • 1 eetlepel goede gerijpte balsamicoazijn
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie

Bereidingswijze:

1Pak een mooi bord, glas of zwart werkt goed. Snijd de tomaten in dunne plakjes en verdeel over het bord. Bestrooi met zout en bestrooi de basilicumblaadjes erover. Besprenkel met de azijn en olie. Dek af met plastic folie en laat bij kamertemperatuur staan totdat je klaar bent het te serveren.

Opbrengst:

2 broodjes