Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
25 min.

Het is niet moeilijk om thuis authentieke Japanse gerechten te bereiden, zoals deze klassieke Japanse omeletrol. Tamagoyaki is licht zoetig en gekruid met sojasaus, mirin en dashi bouillon. Het is een favoriet in bento-boxen en is ook een eenvoudig Japans voorgerecht. Serveer met geraspte daikon radijs en sojasaus om de omeletrol in te dopen. Bekijk ook de video van dit recept!


Ingrediënten:

  • 1 theelepel mirin
  • 1/2 theelepel sojasaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 4 eetlepels dashi bouillon (gemaakt van dashikorrels)
  • 4 eieren
  • 1/2 eetlepel plantaardige olie

Bereidingswijze:

1Klop de eieren, mirin, sojasaus en suiker samen in een kom.

2Verhit 1/3 van de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg ongeveer 1/3 van het eimengsel toe en kantel de pan om het ei gelijkmatig over de bodem van de pan te bedekken, net zoals je zou doen voor een crêpe. Eenmaal gestold, begin dan met het oprollen van de omelet, van de ene kant naar de andere.

3Houd de rol aan één kant aan de zijkant, en voeg dan weer 1/3 van de olie toe aan de pan, gevolgd door weer 1/3 van het ei. Schud de pan, zodat de hele bodem weer bedekt raakt, ook onder en rondom de eerste rol. Eenmaal gestold, herhaal het oprollen zoals voorheen, begin met de kant waar de eerste rol ligt, zodat die in het midden komt te zitten.

4Herhaal het proces met de resterende olie en ei. Eenmaal opgerold, leg de rol op een bamboe sushi-matje. Rol strak op, en laat een paar minuten afkoelen.

5Haal de omelet uit het matje en snijd in zes stukken. Serveer warm of koud.

Opbrengst:

6 broodjes