Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
55 min.

Deze warme paddestoelsalade heeft een krachtige pepersmaak. Lekker als bijgerecht in de winter of als hoofdmaaltijd.


Ingrediënten:

  • 8 plakken pancetta
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 12 shiitake paddestoelen, in plakjes
  • 15 crimini champignons, in plakjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 15 kalamata olijven, ontpit en gehalveerd
  • 2 eetlepels kappertjes

Bereidingswijze:

1In een grote, diepe koekenpan op matig hoog vuur de pancetta onder af en toe keren in ong. 10 minuten gelijkmatig bruin bakken. Op een bord met keukenrol laten uitlekken en in kleine stukjes snijden.

2In een koekenpan op matig hoog vuur de olijfolie verhitten en hierin shiitake en crimini paddestoelen ong. 5 minuten bakken. Het vuur middelhoog zetten, knoflook, olijven, kappertjes, citroensap en balsamico toevoegen en nogmaals 8 minuten bakken.

3Spinazie, rucola, stukjes pancetta en de paddestoelmix in een grote kom vermengen. Zorg dat spinazie en rucola een sauslaagje hebben. Feta over de salade strooien en op smaak brengen met zwarte peper alvorens te serveren.

Opbrengst:

4 broodjes