Voorbereiding:
100 min.
Bereiding:
18 min.
Klaar in:
208 min.

Deze cinnamon rolls (kaneelbroodjes) zijn erg makkelijk om te maken, want je maakt het deeg in de broodbakmachine. De rolletjes die je ermee maakt, zijn gevuld met boter, kaneel, bruine suiker en gehakte pecannoten. Onweerstaanbaar lekker!


Ingrediënten:

  • 125 ml melk
  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • 40 gr gemolten boter
  • 320 gr bloem
  • snufje zout
  • 45 gr kristalsuiker
  • 1,5 theelepel (ong. 5 gr) droge gist

Bereidingswijze:

1Meng de melk met het ei en de gesmolten boter. Meng de bloem met zout en suiker. Doe eerst de natte ingrediënten in de bak van de machine, vervolgens het meelmengsel en als laatste de gist (of bekijk de gebruiksaanwijzing van je broodbakmachine). Selecteer de deegstand en druk op start. Dit duurt meestal 1,5 uur.

2Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een springvorm (van 24 cm doorsnee) in, of bekleed met bakpapier.

3Haal het deeg uit de machine en leg het op een licht met bloem bestoven werkblad. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 20x30cm. Bestrijk de lap deeg met 40 gr zachte boter en bestrooi het gelijkmatig met suiker, kaneel en gehakte pecannoten (meng dit eventueel eerst in een kommetje).

4Rol het deeg vanaf een lange kant op en snij het in 8 gelijke stukken. Leg de rolletjes met een gesneden kant naar onderen in de springvorm (iets van elkaar). Bedek met een schone theedoek en laat op een wame plek 30 minuten rijzen.

5Bak de broodjes in ongeveer 18 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin.

Opbrengst:

8 broodjes