Voorbereiding:
240 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
440 min.

Met ofwel ananas of banaan of mango is deze taart prachtig en tropisch. Hij is decadent en erg lekker. Als je bent opgegroeid met Gilligan’s Island dan wil je vast weten hoe Marianne’s kokostaart smaakt!


Ingrediënten:

  • 1 vel taartdeeg
  • 4 eetlepels geraspte kokos, licht geroosterd
  • 270 ml kokosmelk light
  • 440 ml melk
  • 4 eierdooiers

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 200 ° C / gasoven stand 6. Vet een 20 cm ronde, 3 cm diepe taartvorm in.

2Doe het deeg in de taartvorm, dek af met bakpapier, vul dan met gedroogde bonen of gebak gewichten. Bak gedurende 15 minuten, verwijder het bakpapier en de bonen en bak nog eens 5 minuten. Laat afkoelen.

3Rooster de kokos lichtjes in een kleine droge koekenpan op middelhoog vuur. Laat afkoelen.

4Verwarm de kokosmelk en melk in een pan tot het kookt.

5Klop ondertussen de eierdooiers, de helft van de suiker, maïzena en vanille samen in een hittebestendige kom. Roer geleidelijk de warme melk door het mengsel. Doe alles terug in de pan en roer er met een garde in op laag vuur tot het mengsel indikt. Haal van het vuur, dek het oppervlak af met plasticfolie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Giet in de taartvorm en zet 3 uur afgedekt in de koelkast of totdat hij afgekoeld en opgestijfd is.

6Doe de room en de rest van de suiker in een kom en klop met een elektrische mixer tot de room dikker is en zachte pieken heeft.

7Snijd de banaan dun en verdeel de plakjes over de vla, bedek met slagroom en bestrooi met de geroosterde kokos. Serveer.

Opbrengst:

12 broodjes