Voorbereiding:
230 min.
Klaar in:
230 min.

Deze smakelijke salade is gebaseerd op een populair Thais gerecht met kipspiesen. Gemarineerde reepjes kip worden op spiesen gegrild en geserveerd boven op een mix van rijst en knapperige groenten, en besprenkeld met een pikante pindadressing. U kunt de kip op de spiesen of los serveren, zoals u zelf wenst.


Ingrediënten:

  • 550 g kipfilets
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 2 knoflookteentjes, uitgeperst
  • een stuk verse gember van 2,5 cm, fijngesneden
  • 250 g basmatirijst, goed afgespoeld
  • 100 g peultjes, gehalveerd
  • geraspte schil en sap van 2 limoenen
  • 2 el verse koriander, fijngehakt

Bereidingswijze:

1Snijd de kipfilets in lange repen van circa 1 cm dik. Meng de helft van de olie, 2 el van de sojasaus, vissaus, knoflook en gember in een kom. Voeg de reepjes kip toe en meng goed, zodat deze aan alle kanten zijn bedekt. Dek af en laat minstens 3 uur in de marinade liggen.

2Kook de rijst in een pan met kokend water gedurende 8 minuten of tot de rijst bijna gaar is. Voeg de peultjes toe en laat nog 2 minuten koken. Laat uitlekken in een zeef en spoel met koud water.

3Meng de geraspte limoenschil en het limoensap met de resterende el olie en de el sojasaus in een grote slakom. Voeg de rijst en peultjes, fijngehakte koriander, paksoi, komkommer en lente-uitjes toe en meng goed.

4Verwarm de grill voor. Haal de reepjes kip uit de marinade en bewaar de marinade. Prik het vlees op metalen spiesen (of aan houten spiesen die u hebt laten weken). Laat 8-10 minuten grillen of tot het vlees helemaal gaar is. Draai de spiesen regelmatig om, zodat de kip gelijkmatig bruint.

5Maak ondertussen de dressing. Doe de ui, pindakaas, rode peper, kokosmelk, poedersuiker en bewaarde marinade in een kleine pan. Breng aan de kook en laat 5 minuten al roerend zachtjes koken. Als de dressing te dik is, voegt u 2-3 el water toe.

6Haal de kip van de spiesen en schep ze op de salade (of leg de spiesen boven op de salade). Giet de dressing over de salade. Serveer warm of laat afkoelen tot op kamertemperatuur.

Opbrengst:

4 broodjes