Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
35 min.

Tortilla’s met een oosterse vulling. Mijn kinderen zijn er dol op omdat ze de wraps met hun handen mogen eten!


Ingrediënten:

  • 1 eetlepel sesamolie
  • 140 gram fijngesneden kool
  • 40 gram fijngesnipperde ui
  • 30 gram fijngesneden selderij
  • 35 gram fijngesneden wortelen
  • 1 teen knoflook, fijngehakt

Bereidingswijze:

1Verhit de sesamolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Doe de kool, ui, selderij, wortel en knoflook in de pan en bak tot de ui zacht en glazig is, ongeveer 5 minuten. Voeg het gehakt en het ei toe en bak tot het vlees bruin is en het ei is gestold.

2Leg een tortilla op je aanrecht, schep 3 grote eetlepels van de vulling halverwege de onderkant en het midden van de tortilla. Vouw de onderkant van de tortilla stevig over de vulling en vouw vervolgens de linker- en rechterrand erover heen. Rol de tortilla op tot aan de bovenrand zodat je een strakke rol hebt. Herhaal dit met de overige ingrediënten.

3Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de tortilla’s met de naad naar beneden in de pan en bak ze tot ze lichtbruin zijn, ongeveer 30 seconden per kant. Nadat alle kanten bruin zijn leg je de tortilla’s weer met de naad naar beneden en doe je 60 ml water in de pan. Doe een deksel op de pan, zet het vuur lager en laat stomen tot al het water is verdampt.

Opbrengst:

10 broodjes