Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
12 min.
Klaar in:
22 min.

Gegrilde paprika is heerlijk in allerlei gerechten. Hier een eenvoudig recept om paprika’s te grillen in de oven.


Ingrediënten:

  • 4 grote rode paprika’s, overlangs in vlakke stukken gesneden
  • 3 theel. olijfolie
  • zout
  • 1 teen knoflook, uitgeperst

Bereidingswijze:

1Verhit de grill voor. Leg de stukken paprika met het vel omhoog op het rooster, op 10 cm afstand van de warmtebron. Gril ze 12 minuten, of tot het vel donker kleurt. Leg de geblakerde stukken paprika in een kom en dek deze af met een bord. Laat ze zo enkele minuten stomen, zodat het vel loskomt (zie ook blz. 32). Ontvel ze en snijd ze in reepjes van 5 cm.

2Vermeng in een middelgrote kom de olie met een snufje zout, Schep de knoflook en paprikareepjes hierdoor. Plaats ze afgedekt minstens 1 uur (of tot 3 dagen) in de koelkast. Verwijder voor het serveren de knoflook.

Opbrengst:

4 broodjes