Voorbereiding:
45 min.
Bereiding:
40 min.
Klaar in:
85 min.

.


Ingrediënten:

  • 1 rode chilipeper, overlangs opengesneden, zaad verwijderd
  • 250 g rijpe tomaten
  • 3 rode paprika’s
  • 3 tenen knoflook
  • 60 g blanke amandelen
  • 4 eetl. olijfolie

Bereidingswijze:

1Verwarm een grill voor. Leg de chilipeper, tomaten, paprika’s, knoflook en amandelen op een grote bakplaat. Besprenkel ze met 1 eetlepel olie en plaats ze onder de grill. Verwijder de amandelen na 5 minuten, of zodra ze beginnen te kleuren. Verwijder de chilipeper, knoflook en tomaten na 10 tot 15 minuten, als ze gaar zijn. Keer de paprika’s af en toe en gril ze circa 25 minuten, of tot het vel donker kleurt. Leg ze enkele minuten in een afgedekte kom.

2Hak de amandelen fijn in een keukenmachine. Pel de knoflook, tomaten en paprika’s en verwijder het zaad. Snijd ze fijn.

3Leg de pijlinktvisjes op een bakplaat. Besprenkel ze met 2 eetlepels olie en de witte wijn. Plaats ze op 8 cm afstand van de warmtebron. Gril ze 5 minuten, keer ze en gril ze nogmaals 5 minuten.

4Vermeng intussen de amandelen, chilipeper, paprika’s, tomaten en knoflook in een grote pan. Schep er de resterende olie en het citroensap door. Voeg peper naar smaak toe. Verwarm de saus 3 tot 4 minuten op laag vuur. Schik de gare pijlinktvisjes op een schaal en garneer ze met de verse basilicum. Serveer ze met de saus.

Opbrengst:

4 broodjes