Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
50 min.
Klaar in:
65 min.

Een spannende salade in laagjes, met knapperige groenten, verse kruiden, mihoen en gemarineerde, gegrilde tahoe. Leg de tahoe liefst enkele uren van tevoren in de marinade, zodat hij de smaken goed kan opnemen.


Ingrediënten:

 • 500 g stevige tahoe (tofu), uitgelekt
 • 250 g taugé
 • 200 g paksoi (of Chinese kool, of amsoi), in dunne reepjes
 • 15 g korianderblad, kleingesneden
 • 15 g basilicum, grofgesneden
 • sap van 2 limoenen (gebruik de geraspte schil voor de marinade)
 • 200 g peultjes
 • 250 g brede mihoen
 • 2 eetl. olijfolie
 • 2 theel. fijne kristalsuiker
 • 100 g ongezouten pinda’s, grofgehakt
 • ½ komkommer, in julienne

Bereidingswijze:

1Snijd de tahoe horizontaal doormidden en leg de stukken naast elkaar in een ondiepe glazen ovenschaal. Vermeng alle ingrediënten voor de marinade en bestrijk de plakken tahoe hiermee aan beide kanten. Laat afgedekt minstens 30 min. marineren.

2Vermeng ondertussen de taugé, paksoi, koriander en basilicum in een grote, diepe schaal. Verdeel er het limoensap over. Doe de peultjes in een pan met kokend water, breng dit opnieuw aan de kook en blancheer ze gedurende 1 min. Giet ze af in een vergiet en laat ze schrikken met koud water. Strooi de peultjes over het taugémengsel.

3Breng een pan met water aan de kook en voeg de mihoen toe. Breng opnieuw aan de kook, neem de pan van het vuur en laat de noedels afgedekt 4 min. wellen (of volgens de gebruiksaanwijzing). Afgieten in een vergiet en weer in de pan doen.

4Verwarm de grill voor. Giet de marinade van de tahoe af boven de noedels en schep deze ermee om. Laat de plakken tahoe in de ovenschaal liggen.

5Bestrijk de plakken tahoe met 1 eetl. olijfolie en bestrooi ze met 1 theel. suiker. Grill ze 4-6 min. tot ze beginnen te kleuren en een dun korstje krijgen. Keer de plakken tahoe met een spatel, verdeel er 1 eetl. olijfolie en 1 theel. suiker over, en grill ze nog 4 min. Strooi de pinda’s erover en grill de tahoe nog 2 min. of tot de pinda’s kleuren.

6Schep de noedels als een laagje op de salade. Snijd de tahoe in reepjes van 2 cm breed en verdeel ze samen met de komkommer en de geroosterde pinda’s over de salade. Serveer direct, voordat de tahoe afkoelt.

Opbrengst:

4 broodjes