Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
25 min.

In deze salade wordt jonge, zachte prei gemarineerd in een pittige dragonvinaigrette en bestrooid met hardgekookte eieren en knapperige broodkruimels. Het is een uitstekend bij- of voorgerecht, maar u kunt het ook als lichte lunch voor 2 serveren, met knapperig brood. Serveer op kamertemperatuur voor de beste smaak.


Ingrediënten:

  • 15 g grove kruimels van volkorenbrood of wit brood
  • 2 eieren
  • 550 g jonge prei, overlangs gehalveerd
  • Dragonvinaigrette
  • 3 el arachideolie

Bereidingswijze:

1Verwarm de grill voor. Verdeel de kruimels over een vel aluminiumfolie en rooster ze onder de grill gedurende circa 4 minuten of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

2Breng een steelpan met water aan de kook. Voeg de eieren toe en laat ze 10 minuten koken. Stoom tegelijkertijd de prei gedurende 5-8 minuten of tot die zacht is. (U kunt de prei boven de eieren stomen.)

3Meng ondertussen de ingrediënten voor de dragonvinaigrette al kloppend en breng op smaak met peper en zout naar wens.

4Haal de hardgekookte eieren uit de pan en laat ze onder koud stromend water afkoelen. Pel ze en snijd ze fijn.

5Schik de prei op een schotel of op borden en besprenkel met de vinaigrette. Laat afkoelen en bestrooi dan met de eieren en broodkruimels. Serveer direct, voor de kruimels hun structuur verliezen door de dressing.

Opbrengst:

4 broodjes