Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
35 min.

Een heerlijke afwisseling voor de kerstperiode. De frisse, pittige gembercupcakes worden afgemaakt met een romige zachte glazuurlaag.


Ingrediënten:

  • 75g ongezouten boter, zacht
  • 100g suiker
  • 125ml melasse (stroop)
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 150g bloem
  • 1 eetlepel cacaopoeder van goede kwaliteit
  • 1 1/4 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4. Vet een 12 stuks muffinvorm in of bekleed met papieren vormpjes.

2Klop de 75g boter samen met de basterdsuiker. Voeg de melasse (stroop) en het ei en de eidooier toe.

3Meng door een zeef de bloem, cacaopoeder, gember, kaneel, piment, nootmuskaat en zout. Los het bakpoeder op in de hete melk. Voeg het bloemmengsel toe aan het boter/suiker mengsel en roer zodat het net gemengd is. Roer de hete melk met bakpoeder erdoor. Schenk het beslag gelijkmatig in de vorm(pjes).

4Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de cakejes lichtjes terugveren als je er op drukt. Laat een paar minuten in de vorm afkoelen, haal ze uit de vorm en zet ze op een rooster om verder af te koelen.

5Om de glazuurlaag te maken: meng de boter en de roomkaas. Klop de gezeefde poedersuiker erdoor tot een luchtig geheel. Voeg het citroenextract toe en klop goed door. Als de cakejes afgekoeld zijn, smeer dan het glazuur erop en serveer.

Opbrengst:

12 broodjes