Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
30 min.

Deze koekjes, gemaakt van krabvlees en witte vis, gecombineerd met de klassieke ingrediënten uit de Thaise keuken, smaken heerlijk. Serveer met een dipsaus, een knapperige salade en Thaise rijst.


Ingrediënten:

  • 2 blikken krab à circa 175 g, uitgelekt en drooggedept met keukenpapier
  • 225 g witte-visfilets, zoals kabeljauw of schelvis, in stukjes gesneden
  • 1 el Thaise rode kerriepasta
  • 1 vers limoenblad
  • 2 el fijngehakte, verse koriander
  • ½ tl fijne suiker
  • snufje zout
  • 1 ei, geklutst
  • 2 wortels, fijngesneden
  • ½ komkommer, fijngesneden

Bereidingswijze:

1Verwerk het krabvlees en de witte vis in een keukenmachine of met een mixer tot alles goed is gemengd. Voeg er dan de rode kerriepasta, het limoenblad, de fijngehakte koriander, de suiker, een snufje zout en het ei aan toe. Mix opnieuw tot alles goed is gemengd. Verdeel het mengsel in 12 even grote porties. Rol elke portie op tot een bal en klop deze dan een beetje plat, in de vorm van een koekje. Laat afkoelen terwijl u de dipsaus bereidt.

2Verhit de azijn, de suiker, de vissaus en 2 el water in een kleine pan tot de suiker is opgelost. Laat dan nog 2-3 minuten koken, of tot een stroperig mengsel ontstaat. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen voor u de chilipeper toevoegt.

3Meng de wortels, de komkommer en de lente-uien in een grote kom of in 4 kleine kommen.

4Verhit de olie in een grote braadpan met antiaanbaklaag. Bak de krabkoekjes 2-3 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Garneer met de limoenpartjes en de takjes koriander en serveer de krabkoekjes met de dipsaus en de wortel-komkommersalade.

Opbrengst:

4 broodjes