Bereiding:
25 min.
Klaar in:
25 min.

Een eenvoudig, maar heel smaakvol oosters gerecht van roergebakken broccoli met noedels en basilicum, geserveerd met varkenssaté van de barbecue.

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

1Voorverwarmen: Steek de barbecue aan of verwarm de grill voor op de hoogste stand. (Je kunt ook een grillpan gebruiken die hoeft pas op het laatste moment verwarmd te worden.)


2Saté maken: Snijd het vlees in blokjes van ca. 1 1/2 cm en rijg ze aan 12 satéstokjes. Bestrijk ze (met een kwastje) met een beetje woksaus.

3Snijden: Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Haal de basilicumblaadjes van de takjes en scheur grote blaadjes in stukjes.


4Koken: Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de wok noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet ze af in een vergiet, spoel ze kort af met koud water en laat ze uitlekken. Breng in een andere pan ook ruim water aan de kook en kook de broccoli 2 min. Afgieten.

5Barbecue: Rooster ondertussen de saté rondom bruin en gaar, ca. 8 min. Geregeld keren en bestrijken met een beetje woksaus.

6Wokken: Verwarm in de tussentijd een wok op hoog vuur, voeg een scheutje wok olie toe en wok de broccoli 3-4 min.

7Afmaken: Voeg 6-8 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 min. Schep vervolgens de wok noedels door het gerecht en warm goed door. Schep de basilicum erdoor. Serveer de saté bij de noedels.