Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
08 min.
Klaar in:
18 min.

Een dikke pannenkoek is snel gebakken en vormt een taartbodem voor aardbeien met kaneel. Dit dessert wordt nog feestelijker als u er slagroom of roomijs bij serveert.


Ingrediënten:

  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 theel. bakpoeder
  • 1 theel. fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 theel. vanille-extract (indien gewenst)
  • 1 dl halfvolle melk

Bereidingswijze:

1In een kom zelfrijzend bakmeel vermengen met bakpoeder en fijne kristalsuiker. Maak een kuiltje in het midden, breek hierboven het ei en voeg vanille-extract toe. Schenk er een beetje melk bij en roer het ei los met de melk en vanille-extract. Meng geleidelijk het meelmengsel erdoor. Voeg scheutje voor scheutje nog wat melk toe. Mix voordat u alle melk hebt toegevoegd het beslag goed, zodat eventuele klontjes verdwijnen. Voeg dan de resterende melk toe.

2Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Neem een koekenpan van 20-22 cm doorsnee die onder de grill kan (heeft de pan een houten handvat, omwikkel dat dan met aluminiumfolie). Verhit de pan op het fornuis, voeg de boter toe en laat deze over de bodem van de pan vloeien. Schenk het beslag in de pan en bak de pannenkoek op matig vuur tot hij aan de onderkant goudbruin kleurt. Het beslag moet inmiddels mooi gerezen zijn en de bovenkant dient bijna gestold te zijn en kleine luchtbelletjes te vertonen.

3Zet de koekenpan 1 minuut onder de grill. Verdeel de aardbeien over de pannenkoek, bestrooi ze met kaneel en suiker en grill de pannenkoek nog 3 minuten tot de suiker gesmolten is. Snijd hem in 4 punten, garneer ze als u wilt met plukjes munt en serveer ze direct.

Opbrengst:

4 broodjes