Voorbereiding:
20 min.
Klaar in:
20 min.

Een heerlijke combinatie, een groene salade met peer en blauwschimmelkaas. Gebruik bijvoorbeeld gorgonzola, roquefort of Deense blauwe kaas.


Ingrediënten:

  • 2 peren, overlangs doormidden gesneden, klokhuizen verwijderd, in partjes
  • 1½ dl karnemelk
  • 3 theel. witte-wijnazijn
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. verse bieslook, in stukjes van 3 cm

Bereidingswijze:

1Schep in een kommetje de perenpartjes om met 2 eetlepels karnemelk, om verkleuren te voorkomen. Klop in een ander kommetje de resterende karnemelk, de azijn en een snufje zout en peper door elkaar. Roer de bieslook hierdoor.

2Vermeng in een grote kom de sla, radicchio, waterkers en komkommer. Schep de salade op borden en verdeel de blauwe kaas en de perenpartjes erover. Besprenkel de salades indien gewenst met een beetje dressing en geef de rest er apart bij.

Opbrengst:

6 broodjes