Voorbereiding:
08 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
18 min.

Sint-jakobsschelpen worden in dit gerecht verfijnd op smaak gebracht en gecombineerd met eenvoudige roerbakgroenten en noedels. De jus in de pan vormt een heerlijke saus voor de waterkers.


Ingrediënten:

  • 200 g dunne eiernoedels
  • 300 g schoongemaakte sint-jakobsschelpen
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • dun afgeraspte schil van 1 citroen
  • 1 theel. Engelse mosterd

Bereidingswijze:

1De noedels in een grote, hittebestendige schaal overgieten met kokendheet water. Afgedekt 5 minuten laten wellen (of volgens de gebruiksaanwijzing op het pak).

2De sint-jakobsschelpen marinieren: snijd de schelpen in dikke plakjes en leg deze in een kom. Knoflook, citroenschil, mosterd en dragon toevoegen en door elkaar scheppen.

3In een grote koekenpan of wok de resterende olie verhitten en daarin de groenten 5 minuten roerbakken. De noedels afgieten, de schaal met keukenpapier droogvegen en de noedels terugscheppen in de warme schaal. Gewokte groenten toevoegen en alles goed door elkaar scheppen.

4Schep de sint-jakobsschelpen plus de mosterdmarinade in de pan en bak ze 2-3 minuten. Halverwege de baktijd keren. Het groenten-noedelmengsel over 4 grote borden verdelen en de gewokte sint-jakobsschelpen ernaast leggen. Garneren met plukjes waterkers.

5Voor de saus 4 eetlepels kokendheet water aan de pan toevoegen en aan de kook brengen. Aangebraden stukjes van de bodem schrapen. Laat de jus enkele tellen flink koken en sprenkel deze vervolgens over de waterkers. Serveer direct.

Opbrengst:

4 broodjes