Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
18 min.
Klaar in:
28 min.

Op een kille, winterse dag smaakt niets zo lekker als deze snelle en verwarmende pastaschotel. Koop hiervoor uw favoriete pikante worstjes met bijv. chilipeper, of Toulousesaucijsjes


Ingrediënten:

  • 4 grote of 6 middelgrote, pikante saucijsjes (totaal ca. 400 g)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, versnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 125 g (kastanje)champignons, gehalveerd

Bereidingswijze:

1De saus maken: snijd de saucijsjes elk in 5 stukjes en verhit de olie in een afsluitbare koekenpan. Bak hierin de stukjes saucijs onder regelmatig omscheppen ong. 4 minuten tot ze licht kleuren. Ui en knoflook toevoegen en 1 minuut meebakken. Champignons toevoegen en 1-2 minuten al omscheppend meebakken. Tomaat toevoegen, de saus aan de kook brengen, het vuur laag zetten en 5-10 minuten zachtjes laten sudderen.

2De pasta koken: intussen de farfalle in een pan lichtgezouten water volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Paprika en chilischilfers aan de saus toevoegen en royaal kruiden met peper. Laat de saus nog 1 minuut sudderen.

3Het gerecht serveren: pàsta afgieten en in een voorverwarmde ovenschaal scheppen. De saus op smaak brengen, bij de pasta schenken en losjes door elkaar scheppen. Direct serveren.

Opbrengst:

4 broodjes