Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
30 min.

Dit gerecht vindt u overal waar de Chinese cultuur bloeit – hoe ver China ook weg is. In deze omelet worden Chinese groenten op een fantastische manier gecombineerd met kalkoen of kip. Gebruik een pan met antiaanbaklaag of met een dikke bodem, zodat u maar weinig vet nodig hebt.


Ingrediënten:

 • 100 g kalkoengehakt
 • 2 tl sojasaus
 • 2 el zonnebloemolie
 • 200 g Chinese kool, in stukjes gescheurd
 • 100 g taugé
 • 30 g diepvrieserwten, met kokend water ontdooid en uitgelekt
 • 125 g gerookte kalkoen of kip, in dunne plakjes gesneden
 • 100 g waterkastanjes uit blik, in plakjes of in vieren gesneden
 • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden
 • 2 el fijngehakte verse koriander
 • 6 eieren

Bereidingswijze:

1Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Voeg 1 tl van de sojasaus toe aan het gehakt en meng dit met de hand dooreen. Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem van circa 26 cm diameter, voeg het gehakt toe en bak dit in 3-5 minuten rul. Voeg de Chinese kool, taugé, erwten, gerookte kalkoen of kip, waterkastanjes, bosui en koriander toe en roerbak dit 2-3 minuten.

2Klop de eieren los met knoflook, sherry en de resterende 1 tl sojasaus. Schenk dit gelijkmatig over het gehaktmengsel. Bak dit, voorzichtig roerend, met een pollepel – zorg er daarbij voor dat het eimengsel goed over de pan verdeeld blijft – totdat de omelet aan de onderkant gestold is. Zet de pan onder de grill (zorg ervoor dat het handvat niet heet wordt, tenzij de pan hittebestendig is) en verwarm hem kort om ook de bovenkant van de omelet te laten stollen.

3Meng ondertussen sesamolie, sojasaus, balsamicoazijn en chilisaus tot een homogeen geheel.

4Snijd de omelet in punten, sprenkel de saus erover en garneer met koriander. Serveer warm.

Opbrengst:

4 broodjes