Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
35 min.

Dit is een decadente toffee, bedekt met witte chocolade, gehakte macadamianoten, en een beetje zeezout om het net dat extra te geven. Gebruik gerust pure of melkchocolade, is net zo lekker!


Ingrediënten:

  • 170 gr macadamianoten, fijngehakt
  • 450 gr boter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 400 gr suiker
  • 110 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel zout
  • grof zeezout naar smaak
  • 225 gr witte chocolade van goede kwaliteit, in stukjes

Bereidingswijze:

1Vet een grote bakplaat in en bedek met bakpapier, vet vervolgens het bakpapier in. Verdeel 1/3 van de fijngehakte macadaminanoten over de bakplaat in een gelijkmatige laag.

2Doe de boter en vanille in een grote pan met dikke bodem en zet op middelhoog vuur. Zodra de boter gesmolten is, voeg je de suiker, bruine basterdsuiker en zout toe. Roer langzaam maar zeker tot het mengsel begint te koken.

3Houd het vuur op middelhoog, en roer het mengsel langzaam af ​​en toe door om te voorkomen dat het aanbrandt. Haal onmiddellijk van het vuur zodra een suikerthermometer 150°C aangeeft. Het mengsel zal een donkere, amberachtige kleur hebben en zal wat zijn gaan roken.

4Giet het mengsel in een dunne laag over de gehakte noten, laat afkoelen gedurende 2-3 minuten. Bestrooi met een paar snufjes grof zeezout, en bestrooi met gehakte chocolade. Wacht 2-3 minuten, verspreid dan de gesmolten chocolade in een dunne laag over de toffee. Bestrooi met de overgebleven gehakte noten en druk ze vervolgens in de chocolade met de achterkant van een ingevette lepel.

Opbrengst:

20 broodjes