Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
85 min.
Klaar in:
100 min.

Deze eenvoudige en smaakvolle ovenschotel barst van de smaak. Wie houdt er nou niet van vers kippenvlees met aardappeltjes bedekt met jus en een knapperig bruin korstje?


Ingrediënten:

  • 6 kipkarbonades (of kippenbouten)
  • 700 ml water, of genoeg om de kip mee te bedekken
  • 300 ml melk
  • 115 gr boter
  • 6 aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 300 gr kippenragout
  • 155 gr zelfrijzend bakmeel

Bereidingswijze:

1Leg de kipkarbonades in een grote pan, en giet hier genoeg water overheen om ze te bedekken. Breng het water aan de kook op matig vuur, zet het vuur lager, schep schuim dat zich op het water vormt af, en kook de kip gaar, ongeveer 45 minuten. Zet de kip opzij om af te koelen, en bewaar 475 ml van de kippenbouillon. Verwijder de botten en de huid van de gekoelde kipkarbornades, en snij het vlees in grove stukken.

2Leg de aardappels in een grote pan en vul de pan met water en een beetje zout. Breng aan de kook op hoog vuur, zet het vuur lager, dek de pan af, en kook ze gaar en zacht, 15 tot 20 minuten. Giet af en laat ze nog 2 minuten droogstomen in de pan met de deksel erop.

3Verwarm de oven voor op 175°C.

4Breng de melk en de boter aan de kook in een steelpannetje op middelhoog vuur, en blijf roeren tot de boter is gesmolten. Laat dit mengsel volledig afkoelen.

5Leg het kippenvlees op de bodem van een ovenschaal van ong. 23 x 33 cm. Verdeel de aardappelblokjes over de kip. Giet de gereserveerde kippenbouillon in een kom en meng de kippenragout erdoor. Giet dit mengsel over de kip en aardappelen. Giet het gekoelde melkmengsel in een grote kom, en klop hier geleidelijk met een garde het zelfrijzende bakmeel door. Blijf kloppen tot het beslag glad is. Verdeel het beslag over de ingrediënten in de ovenschaal.

6Bak in de voorverwarmde oven totdat de vulling van de taart borrelt en de korst bruin is, ongeveer 40 minuten.

Opbrengst:

6 broodjes