Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
30 min.

Zoet, zout en chocolade; een heerlijke manier om Granny Smith appels te versieren. Probeer deze lekkernij voor een volgend herfstdinertje.


Ingrediënten:

  • 6 Granny Smith appels
  • 6 houten pennen
  • pakjes echte toffee, zoals Walkers
  • 2 eetlepels water
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 1 1/2 eetlepel grof zeezout
  • 175 gr chocolate chips

Bereidingswijze:

1Houten pennen voor 3/4 via de stam door het midden van de appel steken. De appels verdelen over een bakplaat met licht ingevet aluminiumfolie.

2In een sauspan op laag vuur toffees en water frequent roerend opwarmen tot een vloeibare, gladde saus ontstaat. Vanille erdoor roeren. Elke appel in de karamelsaus dippen en voorzichtig langs de binnenkant van de pan draaien om overmatige saus te verwijderen. Op de rand van de pan overmatige karamel van de onderkant schrapen. Licht bestrooien met grof zeezout en koud laten worden.

3De chocolate chips in een magnetronbestendige schaal doen en in periodes van 30 seconden verwarmen. Om de 30 seconden doorroeren tot een vloeibare, gladde saus ontstaat. Over de appels druppelen en deze tot serveren in de koelkast bewaren.

Opbrengst:

6 broodjes