Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
70 min.
Klaar in:
100 min.

Inktvis gesudderd in wijn en afgemaakt met een scherpe vinaigrette. Een perfect voorgerecht. Niet vergeten te serveren met ciabatta of knapperig stokbrood en extra virgin olijfolie als dip.


Ingrediënten:

  • 1 kg inktvis
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 mespuntje zout
  • 225 ml witte wijn
  • 110 ml water

Bereidingswijze:

1De inktvis schoonmaken zoals onder beschreven.

2Tentakels en kop verwijderen. Steek uw hand in het lijf, verwijder de harde schacht en gooi deze weg. De gekleurde huid van het lijf halen. Afspoelen met koud water en het lijf in ringen snijden. Vervolgens de tentakels van de kop snijden en de kop weggooien.

3Ui, knoflook, wijn en water in een middelgrote koekenpan aan de kook brengen. De schoongemaakte inktvisdelen (ringen en tentakels) toevoegen. Vuur laag zetten. Afdekken en gedurende 1 uur laten sudderen.

4Terwijl de inktvis gaart de dressing bereiden: in een middelgrote kom sjalotjes, 2 geperste teentjes knoflook, olijfolie, citroenrasp, citroensap, zout en peper opkloppen.

5De inktvis afgieten en even laten afkoelen. Vervolgens toevoegen aan de dressing en het mengsel door elkaar schudden zodat de inktvis een laagje dressing krijgt. Afdekken en gedurende 15 minuten laten marineren alvorens op te dienen.

Opbrengst:

6 broodjes