Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
40 min.
Klaar in:
50 min.

Deze gegratineerde bloemkool wordt eerst overgoten met een frisse dressing van citroen, knoflook, rozemarijn en olijfolie en vervolgens in de oven goudbruin gebakken. Het laagje gesmolten Parmezaanse kaas erover maakt het helemaal af!


Ingrediënten:

  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 40 ml olijfolie (voor bakken en braden)
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1/2 theelepel grove mosterd
  • 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 200°C.

2Snij de bloemkool in roosjes (niet te groot en zorg dat ze ongeveer even groot zijn) en spoel ze goed af onder koud water.

3Maak een dressing van de olijfolie, knoflook, mosterd, peper, zout, citroensap en rozemarijn. Leg de bloemkoolroosjes in een grote ondiepe ovenschaal en giet de dressing over de bloemkool. Schep om zodat alles goed bedekt raakt.

4Zet de ovenschaal ongeveer 40 minuten in de oven, schep na 20 minuten de bloemkool om zodat ze gelijkmatig bruinen. Strooi vervolgens in de laatste 10 minuten de kaas over het gerecht. (De oventijd zal afhangen van de grootte van de bloemkoolroosjes, dus houd de oven in de gaten. Worden ze te bruin, zet de oven lager. Als je met een vork in een bloemkoolroosje kunt prikken, is het gerecht gaar.

Opbrengst:

2 broodjes