Voorbereiding:
15 min.
Klaar in:
15 min.

Een licht, fris en koel zomerdessert. Luchtige cake, verse bessen en slagroom, in laagjes in een glazen kom zorgt voor een mooi geheel, en zorgt ervoor dat de laagjes zichtbaar zijn. Dit is het favoriete zomerrecept van mijn gezin.


Ingrediënten:

  • 1 zak (350 gram) bevroren bosbessen
  • 1 hele luchtige cake of biscuitdeeg, in stukken gesneden
  • 300 gram verse aardbeien, gesneden
  • 1 pak bevroren perzikschijfjes, fijngehakt
  • 170 gram verse frambozen
  • 800 ml stijfgeklopte slagroom, gekoeld

Bereidingswijze:

1Doe de bosbessen in een zeef, spoel af met water en schud om het overtollige water te verwijderen. Verspreid de bessen op keukenpapier om een beetje te laten drogen.

2Verspreid een laag van de cakestukken in een diepe, glazen kom. Bestrooi de cake vervolgens met een dunne laag aardbeien. Bestrooi de aardbeien met een laag bosbessen, gevolgd door een laagje gehakte perzikschijfjes. Strooi een aantal verse frambozen over de perziken. Doe een klodder slagroom over het fruit, en herhaal tot alle cake en fruit gebruikt is. Eindig de trifle met een laag slagroom. Dek de trifle af, en laat ongeveer 1 uur in de koelkast staan.

Opbrengst:

12 broodjes