Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
30 min.

U kunt deze kippenpootjes, bedekt met een mengsel van gedroogde kruiden en specerijen, snel onder de grill bereiden. Serveer met rode bonen en heerlijke, kruidige Creoolse rijst.


Ingrediënten:

  • 1 el bloem
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ tl geplette gedroogde chilipepers
  • 1 tl gedroogde tijm
  • snufje zout
  • 8 drumsticks, circa 675 g in totaal, zonder vel
  • 1 el olijfolie, extra vergine
  • takjes verse peterselie om te garneren

Bereidingswijze:

1Verwarm de grill voor. Doe de bloem, het paprikapoeder, de peper, de knoflookpoeder, de chilipepers, de tijm en een snufje zout in een plastic zak en schud alles goed dooreen. Maak 2 sneetjes in elke drumstick en wrijf ze in met de olijfolie. Doe ze één voor één in de zak met het kruidenmengsel en schud er telkens mee, zodat ze er goed mee worden bedekt. Schud het teveel aan kruiden er weer af en leg ze dan onder de grill. Laat ze 20-25 minuten liggen, of tot ze goudbruin en volledig gaar zijn, en draai ze regelmatig om.

2Maak ondertussen de Creoolse rijst. Verhit de olie in een grote steelpan, voeg er de ui, de paprika en de selderij aan toe en laat 2 minuten stoven, of tot alles zacht is. Roer er de rijst door en voeg dan de bouillon en de kidneybonen toe. Breng aan de kook. Dek de pan dan af en laat 15-20 minuten zachtjes sudderen, of tot alle bouillon is geabsorbeerd en de rijst gaar is.

3Roer de fijngehakte peterselie door de rijst en breng op smaak met peper en zout. Schep de rijst op 4 borden en leg er telkens 2 drumsticks bovenop. Serveer warm, gegarneerd met de takjes verse peterselie.

Opbrengst:

4 broodjes