Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
25 min.

Dit is een eenvoudig en makkelijk recept met aardappels en bloemkool. Serveer er Indiaas brood bij zoals naan of roti, maar zelfs pitabrood kan er goed bij. Garneer met wat koriander als je daar van houdt.


Ingrediënten:

  • 3 el plantaardige olie
  • 1/4 tl mosterdzaadjes
  • 1 snufje asafoetida poeder
  • 1/4 tl komijnzaad
  • 1 snufje gemalen kurkuma
  • 1 hete groene chilipeper, in lengte gesneden (optioneel)

Bereidingswijze:

1Verwarm de olie in een pan op middelmatig vuur. Doe de mosterdzaadjes in de pan. Als de zaadjes gaan poppen, voeg dan het asafoetida poeder toe en vervolgens de komijnzaadjes, kurkuma en het groene pepertje. Voeg tenslotte de tomaten en gember toe en bak gedurende een paar minuten aan.

2Voeg de aardappel, bloemkoolroosjes, suiker en zout toe en roer goed door elkaar. Bak net zolang totdat de aardappels gaar en de bloemkoolroosjes beetgaar zijn (als je liever iets stevigere bloemkool eet, voeg de roosjes dan pas toe als de aardappels half gaar zijn).

Opbrengst:

2 broodjes