Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
30 min.

Dit is een fantastisch eenvoudig recept voor een heerlijk zomers hoofdgerecht. Zalmfilets worden gebakken en geserveerd boven op een mengsel van Israëlische couscous, knoflook, basilicum en citroen.


Ingrediënten:

  • 2 wilde zalmfilets
  • zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 citroen, in schijfjes
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 200 gr Israëlische couscous (of parelcouscous)

Bereidingswijze:

1Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en leg de zalm er met de huidzijde naar beneden op. Bestrooi met zout en peper naar smaak en beleg de bovenkant met de schijfjes citroen. Naar beneden. Bak in een voorverwarmde oven op 200°C / gasoven stand 6 gedurende 15 tot 20 minuten, of tot de zalm gemakkelijk met een vork loslaat.

2Ondertussen maak je de couscous: Verhit in een grote pan 1/2 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de couscous toe en rooster tot een licht goudbruine kleur in ongeveer 3 minuten. Roer veel om aanbranden te voorkomen. Zet het vuur hoog en voeg een snufje zout toe en voldoende kokend water om de couscous mee te bedekken. Kook in 8 tot 12 minuten al dente. Giet af en zet opzij.

3Verwarm in een koekenpan de 1 1/2 eetlepel olijfolie met de gesneden knoflook op middelhoog vuur. Bak de knoflook lichtbruin. Voeg de basilicum blaadjes toe (laat deze heel!) en de citroenschil en zet het vuur laag. Laat de basilicum een beetje slinken.

4Doe de gekookte couscous bij de knoflook en basilicum in de pan. Roer om de couscous te bedekken. Voeg het citroensap toe. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe. Kook nog een minuut, haal dan van het vuur.

5Om te serveren verdeel je de couscous over twee borden en leg er een zalmfilet op.

Opbrengst:

2 broodjes