Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
45 min.

Dit is een recept om eens te proberen. Je kunt je eigen deeg maken, of kant- en klare in de winkel kopen, of gebruik helemaal geen deeg en maak er een stoofpot van, het is aan jou. Ik kreeg dit recept jaren geleden, ik had nog nooit nieren geproefd en was het ook toen niet van plan, maar ik was helemaal om na het proeven van dit recept, probeer het en oordeel zelf.


Ingrediënten:

  • 6 varkensvlees worstjes
  • 60 gr boter
  • 10 lamsniertjes, gesneden
  • 1 eetlepel bloem
  • 90 ml rode wijn
  • 260 ml runderbouillon
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Bereidingswijze:

1Snijd de worst in hapklare stukken, smelt de boter in een pan, voeg de worsten en nieren toe en bak totdat ze gebruind zijn. Haal van het vuur en houd warm.

2Roer de bloem in het vet in een braadpan, en bak 1 minuut op medium vuur. Roer de wijn en bouillon er langzaam door, en breng aan de kook, blijf roeren. Zodra het kookt, voeg je de tomatenpuree, specerijen en kruiden toe en roer goed, dan voeg je de worst, nieren en uien toe. Meng goed, dek af en kook zachtjes, gedurende 30 minuten of totdat de nieren gaar zijn.

3Haal van het vuur, laat een beetje afkoelen terwijl je het deeg uitrolt. Zet in de oven, tot het gebak goed gerezen en gaar is. Of serveer zonder het gebak en sop er dik gesneden brood in.

Opbrengst:

4 broodjes