Voorbereiding:
03 min.
Klaar in:
03 min.

Ook al zit er slechts een kleine hoeveelheid mezcal in deze drank, het voegt zeker die kenmerkende rokerige smaak toe. Speel met de verhoudingen van de zoete vermout in relatie tot Campari®, en tequila ten opzichte van mezcal. Zorg dat de mezcal en tequila van goede kwaliteit zijn. In plaats van Campari® kan er ook Aperol® gebruikt worden. Echt genieten!


Ingrediënten:

  • ijsklontjes
  • 45 ml tequila
  • 15 ml mezcal
  • 20 ml vermout (zoet)
  • 20 ml bittere sinaasappellikeur (zoals Campari® of Aperol®)
  • 1 scheutje oranjebitter
  • 1 dun plakje sinaasappel

Bereidingswijze:

1Vul een cocktailshaker met wat ijsblokjes. Giet de tequila, mezcal, vermout, en Campari® in de beker. Voeg een scheutje oranjebitter toe. Goed schudden. Zeef de drank en schenk deze over in een met ijsblokjes gevuld whiskyglas. Garneer met een schijfje sinaasappel.

Opbrengst:

1 broodjes