Voorbereiding:
25 min.
Bereiding:
35 min.
Klaar in:
60 min.

Dit is een indrukwekkend pastagerecht met vis en schelpdieren. Relatief snel en eenvoudig te maken.


Ingrediënten:

  • 670 gr tagliatelle pasta
  • 235 ml olijfolie, of zoveel als nodig
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt, of meer naar smaak
  • 45 gr ansjovis verpakt in olijfolie, uitgelekt
  • 1 blik (van 400 gr) tomatenblokjes
  • 680 gr mosselen met schaal, schoongemaakt
  • 150 gr middelgrote garnalen, gepeld en schoongemaakt, met staart

Bereidingswijze:

1Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de pasta toe zodra het water kookt en breng het water terug aan de kook. Kook de pasta zonder deksel op de pan, roer af en toe, tot de pasta al dente is, ongeveer 11 minuten. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen.

2Verwarm een grote koekenpan op laag vuur en giet een laagje olijfolie van ongeveer 6 mm in de pan. Voeg knoflook, 1 theelepel Italiaanse kruiden, en ansjovis toe, en roerbak dit tot de ansjovis begint te smelten in de olie, 7 tot 10 minuten. Roer de tomatenblokjes erbij, en zet het vuur hoger naar medium. Breng aan de kook. Roer de mosselen erdoor, en leg de garnalen erbij als de mosselen beginnen te openen. Laat sudderen. Roer de garnalen om als ze aan één kant roze zijn geworden, ongeveer 2 minuten. Doe de st. jakobsschelpen en inktvis erbij. Laat verder koken tot de garnalen aan de buitenkant licht roze zijn, ongeveer 2 minuten. Breng op smaak met zout, peper, en de resterende 1 theelepel Italiaanse kruiden.

3Roer de gekookte pasta door de saus. Garneer met een schijfje citroen, Manchego kaas, en basilicum.

Opbrengst:

6 broodjes