Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
30 min.

Een lekkere pannenkoek zonder gluten en melkproducten.


Ingrediënten:

  • 160 gr zoete rijstmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel soda bicarbonaat
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder (eventueel)
  • 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze:

1Rijstmeel, bakpoeder, soda bicarbonaat, kaneel en zout in een kom zeven. In een andere kom geklopt ei, sojayoghurt, rijstmelk en olie opkloppen, bij het meelmengsel gieten en lang genoeg kloppen om de ingrediënten grof te vermengen.

2Een bakplaat of koekenpan licht met olie invetten en op een matig hoog vuur verwarmen. Ong. 4 eetlepels beslag per pannenkoek over de bakplaat verspreiden en 1-2 minuten bakken tot zich belletjes vormen. De pannenkoek omdraaien en in nogmaals 1-2 minuten de pannenkoek aan beide zijden goudbruin bakken.

Opbrengst:

4 broodjes