Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
45 min.
Klaar in:
60 min.

Kipfilets worden aangebraden in de pan en dan gestoofd in een saus van room en witte wijn. Heerlijk met witte rijst, aardappelpuree of pasta.


Ingrediënten:

  • 50 gr boter
  • 4 kipfilets (met bot en vel)
  • 350 ml kippenbouillon, of zoveel als nodig
  • 250 ml droge witte wijn
  • 4 teentjes knoflook, gepeld

Bereidingswijze:

1Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de kipfilet toe en braad deze bruin aan aan beide kanten. Schenk de kippenbouillon en witte wijn erbij, gebruik zoveel bouillon dat de kipfilets voor de helft tot driekwart onder staan. Voeg hele teentjes knoflook toe. Zet het vuur lager, strooi bloem over de inhoud van de pan en doe de deksel erop. Laat 40-45 minuten sudderen, tot de kip gaar is.

2Zodra de kip gaar is, haal het uit de pan en hou warm. Kook het vocht tot het is ingekookt tot 350 ml. Klop met een garde de room door het kookvocht en druk de knoflook zoveel mogelijk kapot. Doe de kip weer terug in de pan en warm nog even door.

Opbrengst:

4 broodjes