Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
120 min.
Klaar in:
150 min.

Mijn vader kookt niet graag, behalve deze eenvoudige, maar heerlijke soep!


Ingrediënten:

  • 3 kalkoendrumsticks
  • 2850 ml water
  • 2 grote uien, versnipperd
  • 4 wortels, fijngesneden
  • 3 stengels bleekselderij, gehakt
  • 4 teentjes knoflook, gesneden
  • 1 eetlepel zout

Bereidingswijze:

1Doe de kalkoendrumsticks en het water in een grote soeppan en breng aan de kook. Roer de uien, wortels, selderij, knoflook, zout, zwarte peper, salie, tijm, rozemarijn, zout en het selderijzout door de soep, en zet het vuur lager. Laat sudderen tot het kalkoenvlees zeer mals is geworden, ongeveer 2 uur. Haal de kalkoen uit de pan en laat afkoelen. Haal, als de kalkoen is afgekoeld, het vlees van de botten, hak het vlees in stukken, en doe terug in de soep.

2Vul een grote pan met licht gezouten water en breng deze aan de kook. Kook de noedels al-dente gaar, ongeveer 5 minuten. Giet af. Pak soepkommen. Schep de noedels eerst in de soepkommen en vul daarna met soep. Serveer.

Opbrengst:

8 broodjes